fischer kasza gl4 4 bartifarm

Fischer kaszák

Cégünk szőlőterületekre illetve gyümölcsösök sorközművelésére tudja ajánlani a Fischer kaszák használatát.

Amennyiben a Fischer kaszákat a szőlőterületek sorközművelésére szeretnék használni a következő gép típusok jöhetnek szóba

BV típus

A felépítése robusztus. 60 cm-el növelhető a gép munkaszélessége a menet közben is. Kiemelt erőssége, hogy kiválóan használhatók kemény köves talajok esetén is. A gépben a kések átfedéssel dolgoznak, melyeket fix hajtóművön keresztül hajtanak. A hajtóművek hatszögtengelyen csúsznak ki-be, ezzel még inkább elősegítve a pontos munkát. 3,0 métert lehet vele kaszálni, viszont a Fischer kasza szélességet integrált kétoldali vegyszerező felszerelésével akár 4,0 méterre is lehet növelni, ha úgy szükséges.

GL 4/60 W típus

Az alapgép kétoldali “bebólintós” körtárcsás kaszákkal rendelkezik. A körtárcsás kaszák segítségével a kaszálás 3,5 méterig növelhető. Hatalmas előnye a gépnek, hogy a tárcsákon egyedi kialakítású mechanikus vezérlésű tárcsa finompozicionálást alkalmaztak, így a tőkéknél a tárcsa automatikusan ki tud térni. Leginkább a közepes sortávolságú szőlőknél javasoljuk.

GL2-fix típus

Azokhoz a szőlőtípusokhoz ajánljuk, ahol keskeny, de nagy emelkedésű, valamint lejtésű sorokban kell dolgoznia a gazdáknak. Hatalmas előnye, hogy mindezt kis energiaráfordítás mellett meg tudja tenni a gépszerkezet.

Amennyiben a Fischer kaszákat a gyümölcsösök sorának sorközművelésére szeretnék használni a következő gép típusokat tudjuk a figyelmükbe ajánlani

GL 4 típus

Az alapgép kétoldali “bebólintós” körtárcsás kaszákkal rendelkezik. Az előbb írt elem jellemzője, hogy így a kaszálás 4,5 méterig növelhető. Kiegészíthető a szerkezet kétoldali hidraulikus vezérlésű tárcsa finompozicionálással is, mely megoldással a tőkéket a tárcsa automatikusan kikerüli.

SL típus

A nagy sortávolságú gyümölcsösökhöz ajánljuk, tekintve, hogy a gép a traktor szélétől számított (két és fél) három métert is képes a lombkorona alatt művelni. Hatalmas előnye, hogy ezzel a módszerrel a 7 méteres sorokat is két menetben meg lehet művelni. Azokhoz a munkákhoz ajánljuk, ahol hagyományos nagy kiterjedésű lombkoronákkal kell dolgozni.