Clemens csonkázó "U"

CLEMENS szőlőápoló munkagépek

Immáron Magyarországon is elérhetők a Clemens szőlőápoló, lombkezelő munkagépei.
A korábban csak talajművelő egységeket gyártó vállalat az utóbbi években új terepre is bemerészkedett. A gyártó hivatalos hazai képviselőjeként elkötelezettek vagyunk továbbra is a magas, német minőségű munkagépek minél szélesebb körű kínálatában. Tekintse meg a Clemens legújabb fejlesztéseit.

CLEMENS SZŐLŐCSONKÁZÓ

Ha lombkezelésről beszélünk, a legfontosabb munkaeszköz talán a csonkázó,tetejező, kacsoló munkagép.
A Clemens csonkázó esetében a függőleges és a vízszintes vágósíkok biztonsági elcsuklással vannak szerelve. A késeket hidromotorok segítségével hosszbordás ékszíjakkal hajtjuk.
A vízszintes vágósík a függőleges síktól egy külön kereten helyezkedik el, így annak magasságát is emelni/süllyeszteni tudjuk. A gép vágósíkjait egy merev, alumínium profilból alakítják ki, melyeket leszerelhető, rozsdamentes „szervizajtók” tesznek praktikussá.
A munkagép rendelhető „U” (12db kés) és „L” (7db kés) formával is.í
A csonkázó egy speciális, a traktor orrán elhelyezett munkagép tartó oszlopra rögzíthető.

clemens csonkázó szőlőben

CLEMENS EASYFIX HAJTÁSBEFŰZŐ

A hajtás felemelés, kötözés egy igen fáradalmas, időigényes munkafolyamat, ami már munkagép segítségével is kiváltható. Tudja ezt a Clemens is, és megalkotta az EASYFIX rendszert.
A kötözőgép a szőlősor jobb és baloldalán sebességarányosan húzza ki a kötöző madzagot és a kettő közé emeli be a hajtásokat. Műanyag klipszet használ a madzagok rögzítéséhez. A kétoldali hajtásfelemelő rücskös szalagok biztosítják az összes hajtás biztonságos felemelését.  A szalagok fizikai pozícióját külön állíthatjuk, le-fel, így már a talaj közeléből is felszedhetjük a hajtásokat.

gal2

CLEMENS ELŐMETSZŐ

Szüret után már indulhat is a gép, ami jócskán megkönnyíti a későbbi kézi metszés tökéletes kivitelezését. A kosarakat a traktorból vezérelve gombnyomásra nyithatjuk-zárhatjuk, de létezik automata oszloprézékelős opció is, ami még egyszerűbbé teszi a gépkezelő dolgát.
kétkosaras vágótárcsákkal felszerelt gép 2 féle vázszerkezettel. A standard vázra fixen 7 késpárat a nehéz kivitelre 8-at lehet kérni, azonban ezt tovább is lehet bővíteni. A késtárcsák élezésének formája biztosítja, hogy a lazán hagyott,lógó drótokat sem vágja el! 

Clemens előmetsző

CLEMENS LOMBSZÍVÓ

Ez a gép két időszakban is hasznos lehet. Már virágzás után is alkalmazható, hogy permetezéskor a növényvédő szer könyebben a fürtökhöz juthasson. Illetve szüret előtt pár héttel is használható, mivel a lomb eltávolításával több napfény éri a fürtöket, ami segítheti a bogyók cukortartalmának növelését.
A lombszívót alapkiépítésben saját, hidraulikusan emelhető-süllyeszthető tartóoszloppal és gépforgató egységgel szállítjuk. A nagyobb hatásfok érdekében a tépőhenger már hosszított furatokkal készül. A gép tisztítása rendkívül egyszerű.

lombszívó clemens