Lochmann permetezőgép 1 bartifarm

KMS fűmagvető gépek

A fűmagvetés legideálisabb évszaka a nyár vége, ősz eleji időszak. A nyári hónapok mellett az az érv áll, hogy ebben az időszakban elég ideje van a gazdának a tereprendezésre, a gyomok kikelesztésére és kiirtására, vagy a gyommaradványok eltávolítására.

Az ősz eleji időszaknál a talaj még elég meleg ahhoz, hogy az elvetett fűmag meg tudjon gyökeresedni. Ebben az időszakban viszont nagy segítség a kellő mennyiségű csapadékhullás, mely a fejlődést jelentősen elősegíti. Az őszi időszakban a gyomokkal is kevésbé kell konkurálnia a fűnek, mint tavasszal.

A KMS cég kínálatában eddig is voltak KMS fűmagvető gépek, sajnos azonban ezekre nem volt akkora kereslet a magyar piacokon. Az utóbbi években jelentős éghajlatváltozásokkal találkozhattunk, ezért a gazdák nem tudtak már előretervezni, így a dombvidékekre gondolták inkább a gyepesítéseket.

Természetesen ezek nem minden területen fűféle növények, de a folyamatos terület karbantartás igénye szükségessé teszi a sorok zölden tartását, melyre a KMS fűmagvető gépek használatát javasoljuk.

KMS fűmagvető gépek bartifarm

A KMS fűmagvető gépek egyedileg gyártott technológiával készültek. A tervezés során méretre lettek gyártva a gépek, így hektáronként 50-400 kg/hektár mennyiségben tudunk magot elvetni, mely jelentős költség és időcsökkentő tényezőkkel jár. A KMS fűmagvető gépek alkalmasak oldaldőléseken is pontosan dolgozni, mely a legtöbb talajművelő szakember számára kifejezett előnyt jelent. Hajtása minden esetben a talajról származik és önállóan illetve egy meglévő talajművelő gép kiegészítéseként is alkalmazható.

A fűmagvető fokozatmentesen állítható, a fűmagtartályban a folyamatos magadagolásról egy keverőmű gondoskodik, amely nagy előny az oldaldőléseknél, illetve az emelkedőknél. A vetőegység vezérlését útarányosan az elsimító hengerről kapja. Több méretben (1m – 2,2m) és akár Güttler hengerrel is rendelhető a munkagép.

Tudjon meg mindent a KMS fűmagvető gépről!

Tekintse meg letölthető gyári prospektusunkat!

Miért ajánljuk, hogy a Bartifarm Kft.-nél vásárolja meg az új gépét?