KMS síkfalmetsző gép 17 bartifarm

KMS síkfalmetsző gép

A gyümölcsfákat a kertészek régi idők óta metszéssel alakítják, gondozzák. A metszés időpontja lehet a fák nyugalmi korszakában vagy lombtalan állapotban, esetleg a vegetációs időszakban, nyáron.

A csonthéjas gyümölcsösök jövőbeni versenyképességének megőrzése érdekében előbb-utóbb gépi metszést kell alkalmazni, melyre tökéletes eszközként szolgál az általunk kínált KMS síkfalmetsző gép. A csonthéjasok csoportjába tartoznak a kajszi, az őszibarack, a szilva, a cseresznye, a meggy és a mandula gyümölcsei. Egyre gyakrabban használnak a téli időszakban valamint közvetlenül a szüret utáni időben KMS síkfalmetsző gépet, azaz gépi metszőgépeket.

KMS síkfalmetsző gép 1 bartifarm

A KMS síkfalmetsző gép olyan szerkezet a gazdálkodóknak melyek kimondottan a magyar viszonyokhoz lettek kialakítva. A gép méreteit a Magyarországon általánosan alkalmazott 5, 6 és 7 méteres sortávolságú ipari ültetvényekhez illesztették ki a KMS síkfalmetsző gép fejlesztői. A gép tartószerkezetét speciális „Z” kinematikán mozgatható egységre szerelték, mellyel a gépet a traktortól távolabbra is el lehet távolítani, és a vágási magasságot 8 méterig fel lehet emelni.

A KMS síkfalmetsző gép elsősorban fűrésztárcsákkal alkalmas az ipari ültetvények gépi metszésére. Ezek a fűrésztárcsák már 10 cm átmérőig is képesek gyorsan dolgozni.

KMS síkfalmetsző gép 9 bartifarm

A gép felső vágósíkját a függőleges helyzetből egészen a vízszintes helyzetig lehet változtatni, ez esetben a vízszintes sík maximális elérhető magassága 5 méter lehet. Az említett szempont szintén hatalmas előnyt jelent más szerkezetekkel szemben. Az így kialakult vágási síkok pontos méretei: 2 méter vízszintesen, 2 méter függőlegesen, 0,8 méter alul ferde síkban állíthatóan. 

A KMS síkfalmetsző gép meghajtása a traktor három pontjára helyezett saját hidraulika ellátó rendszerről történik, mely kompletten szűrővel, hűtővel biztosítja a gép számára szükséges nagy hidraulika teljesítmény igényt.