web1

Celli ásógépek

A Celli ásógépek, olyan eszközök, melyek a kézi ásó munkáját utánozva végzik a talajművelést. Hatalmas előnye a gépszerkezetnek, hogy a talajt ezzel a módszerrel kevésbé aprítják fel, mint a talajmarók használatával. Amivel alkalmazása során a gazdáknak viszont kalkulálni kell az az, hogy energiaigénye az ilyen jellegű gépeknek magasabb lehet, mint a többi általános gépnek, például a talajmarónak.

A Celli ásógépek legkedveltebb típusai az „Y” típusok.

Cégünk ennek a típusnak a használatát leginkább nagyon értékes szőlő területeken ajánlja. Itt a talajszerkezet nagyon kötött és a terület fokozottan ki van téve az eróziónak is, például a dombos, hegyes vidékeken. 

Celli ásógépek1 bartifarm

A nem ásógéppel művelt területek egy kiadós csapadék után a termőtalaj nagy részét képesek elveszíteni. Minden kertészeti szakember jelentősen ügyel arra, hogy a problémát, még a kezdetekkor megoldja, ehhez kell a Celli ásógépek használata.

A füvesítés természetesen sokat tud segíteni a problémán, de még további talajtechnikai kérdéseket is figyelembe kell venni. Cégünk és más kiemelt szakemberek is ilyen esetben a váltott soros művelést ajánlják, azaz azt, amikor egy sor füves terület mellett egy sor ugaron levő terület található. Az erre való művelés legjobb technikája a Celli ásógépek használata.

Miért ajánljuk, hogy a Bartifarm Kft. által vásárolja meg az új gépét?