Metszéstechnika

Aki nem dolgozik gazdasági területen joggal kérdezi, hogy miért kell a fákat vagy más egyéb növényeket metszeni. Biztos, hogy mindig egészséges és hasznos a metszés a növényzet számára is?

A legtöbb növény metszéstechnika nélkül is tökéletesen fejlődik. Úgy alkalmazkodnak a környezeti feltételekhez, hogy maguktól el tudják távolítani azokat az ágakat, melyek feleslegessé váltak. A gazdasági szakemberek voltak az elsők, akik saját szükségleteik szerint alakították ki a növényzeteket. Nem várták meg, míg a fák ágai maguktól elengedték a gyengébb, kisebb ágakat, hanem metszéstechnika által beavatkoztak a folyamatba. Ezzel a folyamattal egyértelműen kijelenthetjük, hogy jelentős segítséget nyújtottak és a mai napig is nyújtanak is a növényzetnek, hiszen a metszéstechnika által csökken a levéltömeg például a fákon, ezáltal a fény jobban meg tudja közelíteni a belső részeket is.

Egyértelműen azért az is ki kell jelenteni, hogy metszeni csak alapos indokkal és előzetes figyelem kísérettel lehet, hogy továbbra is csak egészséges és stabil növényzetet alakítsunk ki a folyamattal!

Gazdáink számára a következő metszéstechnikai eszközöket tudjuk kínálni, hogy a munka még tökéletesebb legyen:

  • Electrocoup elektromos metszőolló, mely nem igényel egyéb gépi beruházást. Nincs természetesen káros anyag kibocsátása. Mivel nincs szükség üzemanyagra és a kompresszorra illetve az azt meghajtó traktor karbantartására, így nagyon alacsony az üzemeltetési költsége. Egyszerű használata révén, kisebb a sérülési kockázatot nyújt. Vastagabb átmérőket is képesek átvágni,  4 cm-től 5,5 cm-ig is tud dolgozni a gazda.
  • Electrocoup elektromos kötöző
  • KMS előmetsző gép, mely lehetővég teszi, hogy a legmunkaigényesebb tevékenység, azaz a metszéstechnikai folyamat is könnyű és gyors legyen, ugyanakkor mégis nagyon pontos és professzionális.
  • KMS síkfalmetsző gép, olyan szerkezet a gazdálkodóknak melyek kimondottan a magyar viszonyokhoz lett kialakítva. A gép méreteit a Magyarországon általánosan alkalmazott 5, 6 és 7 méteres sortávolságú ipari ültetvényekhez illesztették ki.
Share This