KMS levéltépő-lombszívó gépek

A szőlőtermelők gyakran szóba ejtik a növény védelmét is, hiszen a gazdálkodás során ez az egyik legfontosabb szempont. Ilyenkor a szakemberek hajlamosak csak a növényvédő szeres kezelésekről beszélni, arra helyezni a nagyobb hangsúlyt, pedig a sikerhez hozzájárulnak a megfelelő időben és minőségben elvégzett fitotechnikai műveletek is.

A KMS levéltépő gépek fő feladata a minőségi szőlőtermesztés elősegítése. A vegetáció alatt két alkalommal érdemes használni a KMS levéltépő gépeket. Első használata azonnal a virágzás után szükséges. Ez amiatt lényeges, hogy a permetezés minél könnyebben és jobban a fürtökhöz tudjon jutni. A második használatát pedig a KMS levéltépő gépeknek a szüret előtti két- három héttel érdemes időzíteni. Ezzel a módszerrel és a gép használatával a szőlőbogyók cukortartalma tud megnövekedni.

Az első használata során a legfontosabb kritérium a levéltépés időpontja. Erre minden gazdának kiemelt figyelmet kell fordítania. A második használata során a gépet csak akkor szabad üzemeltetni, amikor a bogyók kezdenek levesedni, de még nem teljesen „üvegesek”.

Az új KMS levéltépő gépek előnyei a régiekkel szemben, csak hogy néhány pontot említsünk:

  • megnövelt szívóteljesítménnyel rendelkeznek az új KMS levéltépő gépek
  • a bogyókat a gép szerkezete egyáltalán nem sérti, hiszen nem találunk benne vágókést
  • új szívóhenger, illetve kefehenger található meg az új KMS levéltépő gépekben, melyekkel biztosítjuk, hogy valóban csak az egész leveleket tudjon a gép eltávolítani
  • olyan speciálisan kialakított szívóhenger található bennük, melyek nem tudnak eldugulni és így lecsökken a folyamatos csapágyazási probléma is
  • a fent említett technológiával a gazdák rengeteg időt és plusz kiadást is meg tudnak téríteni, miközben kiemelt szerepet kap a minőségi munka is.

Azokon a területeken ahol figyelemmel kísérik a szőlőgondozást és a zöldmunkákat folyamatosan helyesen végzik el a szőlő megbetegedések esélye is sokkal kisebb. A módszerrel javul a permetezések hatékonysága is, jobb lesz így a rügytermékenység, és kedvezőbbé válnak az érési feltételek is.

 

Share This