06-30-268-98-24, 06-79-578-612 info@bartifarm.hu

KMS előmetsző gép

A metszés nélkül növények elveszíthetik a formájukat, kevesebb virágot és termést hozhatnak, és hamar felkopaszodhatnak. A nehézséget még az okozza, hogy a különböző növényfajokat eltérő metszéssel lehet optimális növekedésre bírni. Pontosan ezért kell minden gazdának megfelelően utána nézni, hogy az adott növényzeten milyen megfelelő metszéssel tud segíteni. Minden fás növény más, de a növekedés, gyümölcshozás és metszés közötti összefüggések általánosságban gyorsan elsajátíthatók.

A modern ültetvények művelési módjai és a modern technika lehetővé teszi, hogy a legmunkaigényesebb tevékenység, azaz a metszési folyamat is könnyű és gyors legyen a KMS előmetsző géppel, ugyanakkor mégis nagyon pontos és professzionális. A nagy munkaerőt igénylő előmetszési munkát és a levágott vessző tám rendszerből történő eltávolítását végzi a KMS előmetsző gép szerkezete.

Az előmetsző géppel a szőlő felső vesszőit lehet olyan apróra vágni, hogy az magától leessen a földre. A vágási magasságot állítani lehet a  KMS előmetsző gépen, így olyan magasról indítjuk a vágást ahonnan szeretnénk. A folyamattal a metsző szakembereknek valóban csak szakmunkát kell végezniük, hiszen a nagy mennyiségű vessző levágását és kiszabadítását a gép már elvégezte. A gazdáknak csak a tőke kialakításával kell foglalkozniuk, mely jelentős idő és energia megtakarítást jelent.

A KMS előmetsző gép vágási magasságát a felhasznált kés acélpárok mennyisége határozza meg. A cél általában a két drótpár megtisztítása a vesszőktől. A gép rendkívül nagy előnye, hogy egyszerűen használható továbbá, hogy kis súlya miatt nem “húzza” a traktort a sorra. Az előbb leírtak miatt a kések formája és elhelyezkedése a drótok feszességére érzéketlen, normál körülmények között azt nem vágja le. A kordonművelésnél a gazdák 10 tárcsás KMS előmetsző gépet használnak általában, melynek vágási magasságát max. 75 cm-ig lehet kialakítani. A maximális vágási magasságot 14 tárcsás géppel érhetjük el, mely  akár 100 cm is lehet.

Share This