06-30-268-98-24, 06-79-578-612 info@bartifarm.hu

KMS – CLEMENS KULTIVÁTOROK

A KMS kultivátorok talajművelő gépek, melyeknek nagyon fontos feladata van a földeken. Abban az esetben, ha gazdáink szép és egészséges, minőségi szőlőre vágynak a szezon teljes időszakában bátran használjak az itt említett munkaeszközöket.

Két fajta kultivátort ismerhetünk a gazdaságban: szántóföldi és sorközművelő kultivátorokat. Az első csoportnak véső vagy lúdtalp alakú művelő eszközei vannak. A második csoport mereven rögzített szárnyas művelő eszközökkel vannak felszerelve. Általában széles sorközű kapálásoknál szokták alkalmazni használatát.

 A KMS kultivátorokkal azért fontos nagyon a végzett munka, mert egyik feladata, hogy a gyomnövényeket kivágja, de a talajlevegőzését is elősegíti, ezáltal az altalaj víztartalék megőrzésében is szerepet játszik a használata.

 Általunk kínált KMS kultivátorokat a német KMS RINKLIN cég gyártja. Egyedül csak ezek a munkaeszközök hiányoztak a cég kínálata közül, így az utóbbi években elkezdték a KMS kultivátorok gyártását is. A magabiztos gépszerkezet kialakítására nem kezdtek el új technológiát tervezni, hanem a CLEMENS cég alkatrészeit használták fel, melyekkel készítik a gépeiket a mai napig is.

 A KMS kultivátorok alapvázaira a következő egységek szerelhetők:

  • Tőközművelő
  • Ki/Beszántó eke
  • Altalajlazító
  • MULTICLEAN tisztítórotor

Nagy esőzések után a talajok eltömődhetnek, a növények ettől az érzéstől szenvednek, hiszen a levegőtlen talajból nehezen tudják felvenni a növekedéshez szükséges tápanyagokat. Ezekkel a munkaeszközökkel a talajszellőztetést különösen hatékonyan meg tudjuk oldani. A KMS kultivátorokkal végzett munka nagyon hasznos és gazdaságos, minden szőlő termesztő számára bátran ajánljuk!

Típusok:

 HEXAGON, TERACTIV, SB, RADIUS, MULTICLEAN

 

Share This